Micro:bit 8 Radio

Micro:bit 8 Radio

I det här programmet ska två eller fler micro:bit sända meddelanden till varandra. för att göra det används radiosignaler. De block som används för det finns i blockkategorin Radio.
Först måste de micro:bit som ska kommunicera med varandra ställas in så att de har samma grupp. I vid start bestäms vilken grupp (kanal) som ska användas. Det finns grupper från 0 till 255 att välja på. Det spelar ingen roll vilket tal man använder. Det viktiga är att det är samma grupp på de micro:bit som ska kommunicera.

Bild av kodblock

Programmet ska innehålla två olika meddelanden som kan sändas. En sträng (text) och ett nummer. Knapparna A och B används för att sända meddelanden. Strängen som sänds när knapp A trycks in kan vara vad som helst men får inte vara elak eller spydig! Det blå blocket Rensa skärmen finns i blockkategorin grundläggande men man måste klicka på more som dyker upp i kategorifältet när man klickat på kategorin.

När knapp B trycks in ska ett nummer sändas. Det kan vara vilket nummer som helst för det ska inte visas på mottagarens micro:bit.

Dra ut blocken när radio mottages recievedString och när radio mottages recievedNumber i programmeringsfältet. Blocket recievedString används för att tala om vad som ska ske när micro:bit tagit emot en text och recievedNumber används för att tala om vad som ska ske när micro:bit tagit emot ett nummer.

Bild av kodblock

När text tas emot ska den texten visas på micro:bit. Visa sträng finns i kategorin grundläggande. För att få tag på blocket som innehåller texten kan du klicka på den röda delen av det lila blocket och dra ner en recievedString och placera den i visa sträng.

När micro:bit tar emot ett nummer ska vi visa en ikon. Här är ankan vald.

Bild av kodblock

Om programmet nu laddas ner på två eller fler micro:bit kan meddelanden sändas från en till de andra.